top of page

Mit mivel viseljünk? - Hogy ne fogjunk mellé?

Frissítve: 2021. okt. 17.

Hogyan párosítsuk a ruháinkat? Mit mivel viseljünk? - Hogy ne fogjunk mellé? Nem egyszerű kiválasztani a megfelelő ruházatot a szekrényünkből, nem elég, ha színben helyesen passzolnak, de tudnunk kell, hogy melyek azok a darabok, amik testalkatunknak megfelelőek. A tökéletes öltözet takarja a testalkatilag problémás részeket, és kiemeli a szépet.

Jónéhány trükk létezik arra, hogy a meglévő ruhatárunkat megfelelően ki tudjuk használni, az én ötleteim itt olvashatjátok:


Mit mivel viseljünk? Hogy ne fogjunk mellé? Alapdarabok és kulcsdarabok a gardróbban styleit stílustanácsadás

1. Első lépés:

Kezdjünk el kijelölt alapdarabokat használni.

Válasszunk ki pl. két szoknyát és egy nadrágot a szekrényünkből, amikről azt látjuk, hogy jól állnak, vagy már esetleg meg is dicsértek benne minket.

Ezek legyenek egyszerűen használható színekben. Pl. sötétkék, fekete, szürke, sötétbarna. Viseljük őket egy-két héten keresztül úgy, hogy különböző, színben hozzáillő felsőket párosítunk hozzájuk. (virágosat, csíkosat, egyszínűt) Idővel kezd majd a szemünk ráállni arra, hogy tudjuk őket a legjobban kombinálni. Ne felejtsünk el egy-két kiegészítőt sem használni, ügyesen válasszunk lábbelit is.


2. Második lépés:

Nincsenek tovább alapdarabok. Próbáljunk összeillő, egyszerű szetteket kreálni, az eddig nem használt nadrággal, szoknyával. Szabaduljunk meg a szokásos-unalmas farmer-póló-tornacipő kombinációtól. Még ne akarjunk a extravagáns ötleteket belevinni az öltözködésünkbe, ne keverjünk stílusokat.


3. Harmadik lépés:

Kulcsdarabok. Keressünk olyan alapdarabokat, amelyek az öltözködésünk kulcsszereplői lehetnek, amik minket legjobban kifejeznek, teret engednek a személyiségünk megmutatásához. A kulcsdarabokról tudni fogjuk, hogy azok. Bennük érezhetjük magunk a legmagabiztosabbnak, tudjuk, hogy testalkatunkat szépen kiemeli, színe optimális és van stílusa, mely tükrözi az egyéniségünk. Viseljük őket ügyesen társítva a szokásos elemek mellé.


4. Negyedik lépés:

Váljunk meg a nem megfelelő daraboktól. Válogassuk ki azokat a ruhákat, amiket nem viseltünk az elmúlt időkben és nem használtuk fel egyik szettünkben sem. Ezeket a darabokat le kell selejteznünk, mert valószínűleg nem jók ránk, elhasználtak, foltosak vagy hibásak.

Ajándékozzuk el őket valakinek! A javítható ruhákat vigyük el varrónőhöz.


5. Ötödik lépés:

Rendrakás. A használható ruháinkat rendezzük el a szekrényben egy nekünk legkönnyebben alkalmazható stratégia szerint. Pl. válogassuk szét a szoknyákat, a rövidujjúakat, a kötött pulcsikat, a nadrágokat, kardigánokat stb. egy polcra. Ezzel időt spórolunk meg az öltözködés alatt.


6. Hatodik lépés:

Cipők, ékszerek, kiegészítők. Vizsgáljuk át a cipősszekrényünket is, szabaduljunk meg az ormótlan, kopott, divatjamúlt daraboktól. Nézzük át az ékszeresdobozt, ne tároljunk olyan bizsukat, amiket már nem fogunk hordani.


7. Hetedik lépés:

Próbálkozzunk még izgalmasabb szettekkel! Használjuk továbbra is az alapelveket, egyszínű szoknya, nadrág + érdekes, mintás felső, blézer vagy kabát. De már kísérletezhetünk egy kicsit azzal, hogyan tudjuk belevinni a személyiségünk is az öltözködésbe, a kulcsdarabokon keresztül, azok hangsúlyozásával.


8. Nyolcadik lépés:

Új ruhákat vásárolunk. Már tudni fogjuk, mit keressünk a boltokban. Egyrészt olyan ruhákat keresünk, amik könnyen variálhatóak, és használhatóak, másrészt olyanokat, amik új kulcsdarabjaink lehetnek, és kifejezik azt, amit magunkról üzenni szeretnénk. Ezzel szépen lassan alakítjuk a stílusunk.



Érdekesnek találtad a bejegyzésem? Oszd meg másokkal is! Olvass további ötleteket az öltözködéssel kapcsolatban a www.styleit.hu/blog oldalon!

Jelentkezz stílustanácsadásra hozzám, ha elbizonytalanodtál abban, neked mire van szükséged! www.styleit.hu


Szeretettel:


Szitás Judit


Fotó: Google





739 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page