top of page

Mi a legszebb rúzs szín?

Frissítve: 2019. nov. 4.

A rúzs a smink koronája, a szép száj kiemelésére szolgál. Több fajtája létezik, ebben a bejegyzésemben azzal foglalkozom, hogy melyik rúzsfajtát milyen alkalomra használjuk, és melyek az évszaktípusok legszebb színei. Mi a legszebb rúzs szín? Lássuk!


Mi a legszebb rúzs szín? Hideg és meleg színek! styleit stílustanácsadás

1. Tudni kell, hogy a rúzsok akkor fognak jól mutatni, a színük akkor a legkifejezőbb, ha a szánk kellően hidratált. Sminkelés előtt, ahogyan az arcot, a szájat is hidratálnunk kell. Ez nem egy bonyolult művelet, ajakbalzsamot kell használnunk a sminkelés előtt 5-10 perccel. Kenjük fel a balzsamot, és hagyjuk hatni. Sminkelés előtt közvetlenül töröljük le óvatosan a felesleget.


2. Milyen rúzsfajták léteznek, és mire alkalmasak?

Krémes rúzsok:

A leggyakrabban előforduló rúzsfajták. Sokféle színben kaphatóak. Ápoló összetevői hidratálják az ajkat, nem szárítanak, de cserébe nem túl tartósak. Érdemes a reggel felkent rúzst a táskába dobni, hogy nap közben javítani tudjuk sminkünk. A matt krémes változat púderporral kevert rúzs, ezért nem annyira hidratál, kisebb olajtartalma miatt tartósabb. Szájkontúrral használhajuk.


Szájfények:

Szinte mindenhol kaphatóak, kevesebb színben létezik, mint a krémes társuk. Használata egyszerű, applikátorral vagy tubusból használható. Előnye, hogy gyönyörűen fénylik növényi alapú hidratáló anyaga miatt, mely pigmenteket tartalmaz, nem szárít, ápol. Viszont a legkevésbé tartós. Bizonyos időközönként újra kell kelli, mert gyorsan "leeszük". Szájkontúr nem illik hozzá. Nappali smink tökéletes kiegészítője.


Tartós rúzsok:

Ahogyan a neve is mutatja, ezek a rúzsok arra készültek, hogy egész nap ajkunkon maradjanak. Viszonylag kevés színben léteznek. Használatukhoz biztos kéz szükséges. Előnyük, hogy kibírnak evést-ivást, csókot. Hátrányuk az, hogy erősen szárítanak emiatt kissé kényelmetlen viseletek. Szájkontúr nélkül nem mutatnak jól.


3. Minden arcbőr más és más színtónusú. Vannak olyanok, akiknek sárgás-bézses, elefántcsont vagy barackos, mézesbarna színű bőrük van - ők meleg színtípusba tartoznak.

Míg másoknak rózsás, hideg bézs, hideg kávébarna, olivás, homokszínű színű bőrük van.


Ezek a tónusok nem változnak életünk során, tehát aki hideg típus, fiatal és öreg korában is "hideg" marad, nem befolyásolja a színtónust a napozás sem.


A rúzs színe értelemszerűen akkor a legszebb, ha a hideg bőrtónussal rendelkezők hideg színeket, míg a meleg bőrtónusúak meleg színeket használnak. Ezek a rúzsszínek mutatnak szépen rajtuk, és vannak harmóniában a viselőjükkel.


4. A négy fő évszaktípus legszebb színei:

Mi a legszebb rúzs szín? Tavasz típus rúzsok styleit stílustanácsadás



A tavasz típus a meleg rózsaszín, a korallos, a barackrózsaszín, lazac, narancsos rózsaszínben, vagy narancspirosban mutat a legszebben.









Mi a legszebb rúzs szín? Nyár rúzsok styleit stílustanácsadás



A nyarak színei a málnapiros, a világos és sötét mályva, a hideg rózsaszínek, meggyes színek, a fukszia, babarózsaszín.

Jól állnak nekik az ezüstös pigmentekkel dúsított rúzsok.











Mi a legszebb rúzs szín? Ősz rúzsok styleit stílustanácsadás




Az ősz típusok a terrakottás, a téglapiros, barnás-rózsaszínes, hússzínű, tejcsokis, meleg barnás árnyalatokban a legszebbek. Olyan rúzsokban a legszebbek, amelyek arany pigmenteket is tartalmaznak.








Mi a legszebb rúzs szín? Tél rúzsok styleit stílustanácsadás




A tél típusok a határozott, kontrasztos színeket vonzzák, mint a ferrari piros, magenta, tűzvörös, a paprikapiros, a fukszia vagy a burgundi.



5. A rúzsréteg vastagsága függjön a száj teltségétől. Egy vékony ajkat nem szabad keskenyíteni azzal, hogy vastagon kitöltjük egy erőteljes színnel. A keskeny ajkakon alkalmazzunk vékony rúzsréteget, vagy egy fényes pigmentet tartalmazó szájfényt.






Remélem megtudtál néhány érdekességet a rúzsok és a bőrszínek összefüggéseiről, ha tetszett a bejegyzésem, mutasd meg másoknak is! Olvass további érdekességeket a www.styleit.hu/blog oldalon. Ha bizonytalan vagy az évszaktípusod illetően, keress meg egy színtanácsadásra a www.styleit.hu/kapcsolat menüpontban!


Szeretettel:

Szitás Judit

www.styleit.hu



Fotók: Google, Styleit.hu





965 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page