top of page

Korosztálynak megfelelő öltözködés

Frissítve: 2019. márc. 28.

5. rész

A 50-60 éves kor Korosztáynak megfelelő öltözködés

Ez az a kor, amikor a nők azt kezdjük el érezni, hogy már nem is vagyunk annyira nők. Változó korba lépünk, ami megviseli a szervezetet mind lelkileg mind testileg. A hormonháztartás felborulásával, szükség lehet hormonpótló szerekre. Érdemes a csontritkulásra és szív-és érrendszeri problémákra is jobban figyelni, szűrővizsgálatokra járni.

Megvan a szépsége is ennek a kornak: a gyerekeink felnőttek, már nem kell miattuk annyit aggódnunk, játszhatunk a kisunokákkal, élvezhetjük az életet!

Nagy kérdés azonban sokaknál, hogy hogyan maradjanak nők ebben az életkorban? Nézzük, milyen öltözködési tanácsok adhatóak az ötveneseknek!



Korosztálynak megfelelő öltözködés Az ötvenes nő nem öreg styleit stílustanácsadás


1. Elsősorban nők vagyunk, nem háziasszonyok és nagymamák! Ne hagyjuk elveszni nőiességünk, használjuk ki, éljünk vele! Mosolyogjunk, legyünk kedvesek és gyengédek és együttérzőek! Ne engedjünk az önsajnálatnak, legyünk nyitottak az emberekre és a világra!











Korosztálynak megfeleő öltözködés sminkelni kötelező styleit stílustanácsadás

2. Foglalkozzunk a külsőnkkel! Arcunkat rendszeresen hidratáljuk, és használjunk jó minőségű ránctalanító krémeket. Nagyon fontos, hogy tanuljuk meg a legalapvetőbb smink fogásokat, amikkel 2-3 perc alatt feldobhatjuk külsőnk! Legyen egy alapozónk, szemhéjpúderünk, szemceruzánk, szemöldök tusunk, szempillaspirálunk, pirosítónk és rúzsunk a színtípusunknak megfelelően.


Korosztálynak megfelelő öltözködés Jól vágott haj styleit stílustanácsadás

3. Tartsunk karban a frizuránk. Hajunk legyen váll feletti hosszúságú, arctípusunknak megfelelőre vágva. Változtassuk meg hajformánk, ne hordjunk 10 éve is ilyen volt frizurát!

Hajunk már erősen őszül.

Ha úgy látjuk, hogy telejesen megőszült, nem kell tovább festenie a hideg típusoknak, mert ők gyönyörű gyöngyházas vagy ezüst színre őszülnek. Az ősz haj nem öregíti őket, és jól áll nekik.


Ugyanez nem mondható el a meleg típusokról, mert ők sajnos nem fognak szépen megőszülni. Hajuk mindig sárgás, piszkos, tompa fényű lesz, ezért érdemes folyamatosan festeni.




Korosztálynak megfelelő öltözködés Divatmagazin styleit stílustanácsadás

4. Figyeljünk egy kicsit a divatra is! Néhanapján lepjük meg magunkat egy divatos, hozzánk korban és stílusban illő új darabbal. Vigyázzunk azonban, nehogy nevetségessé tegyük magunk azzal, hogy túl fiatalosnak akarunk látszani. Ne akarjunk túl sokat mutatni magunkból! Ezek az évek teljenek a kifinomult elegancia jegyében!



Korosztálynak megfelelő öltözködés színes ruha styleit stílustanácsadás


5. Ne járjunk nyanyás ruhákban, felejtsük el a barna, khaki színeket, hacsak nem ősz típusok vagyunk!

Használjuk a színtípusunknak megfelelő árnylatokat bátran! Nincsen olyan, hogy túl fiatalos szín, míg túl fiatalos szabás és szoknyahossz az van! :) Olvass utána blogbejegyzéseimben melyik típus lehetsz, ha nem sikerül rájönnöd, várlak szeretettel egy színtanácsadásra!


Korosztálynak megfelelő öltözködés Kiegészítők styleit stílustanácsadás



6. Viseljünk kiegészítőket, ezzel is emelve az öltözetünk szintjén. Egy kendő, egy szép táska és egy minőségi cipő rögtön feldobja a legunalmasabb szettet is.





Korosztáynak megfelelelő öltözködés Ékszerek styleit stílustanácsadás





7. Az ékszerekről se feledkezzünk meg, lehet az bizsu, vagy nemesfém ékszer. Hordjuk őket bátran minden nap, ne csak ünnepek alkalmával!






Korosztálynak megfefelő öltözködés Ruha styleit stílustanácsadás



8. Eljött a ruhák ideje! Munkába és utcára, emberek közé, ha csak lehet viseljük ezt a könnyen variálható darabot! Mutassuk meg lábunk egy szép térd alá érő ruhában vagy szoknyában!

Legyünk sikkesek, elegánsak ősszel-télen is, egy meleg harisnya segítségünkre lesz a hidegebb napokon is.



9. A cipőkről: ne topogjunk 10 cm-es tűsarkúban (már sok ilyen korban), maximum csak valamilyen társadalmi eseményen, bálon elvárás ez.

Egy csinos lapostalpú vagy törpesarkú cipellő 3-5 cm-es sarokkal kényelmes viselet.

Utcára, munkába ne jelenjünk meg tornacipőben, edzőcipőben! Megvan a helye a kirándulásokon és sétákon!


Remélem megtudtál néhány érdekességet az ötvenes nő öltözködésével kapcsolatban, ha tetszett a bejegyzésem mutasd meg másoknak is!

Szeretettel várlak stílus-és színtanácsadásomon! Addig is olvasd további érdekes bejegyzéseim a www.styleit.hu/blog oldalon!


Szeretettel:

Szitás Judit

www.styleit.hu


Fotók: Alpha Press/Google

1 208 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page