top of page

10 dolog, ami öregít

Frissítve: 2019. nov. 6.

Az öregedés természetes folyamat! Nagyon jó lenne, ha mindenki megbarátkozna a gondolattal, hogy nem olyan hamvas a bőre, haja, és a testalkata is megváltozott! Kár harcolni ellene, nem is lehet látványosan szép eredményeket elérni a korral való küzdelemben. Mindannyian láttunk már elfuserált fiatalító plasztikai sebészeti malőröket. De sokszor mi magunk is képesek vagyunk 10-15 évvel idősebbnek láttatni magunk. Valljuk be, ez sem tizsenéves korban, sem később nem szerencsés. Öregít az öltözködésünk, a sminkünk, a hajunk...ha nem megfelelő. Nézzük, mi az a 10 dolog, ami öregít!


10 dolog, ami öregít Szitás Judit stílustanácsadó Fotó: Google

1. A haj öregít, ha nem nekünk megfelelő színű! Nem megfelelő formájú, vagy ha nem jó oldalon van elválasztva. Biztos lehetsz benne, hogy öregít, ha nem változtattál a hajad formáján 20 éve. Általánosságban elmondható, hogy egy bizonyos kor után nem szerencsés a hosszú haj, de a tüsi rövid haj sem. A vállig érő fazon általában jó lehet mindenkinek.

Ha úgy érzed, hogy fodrászod újra és újra a megszokott formát vágja, nem ajánl újabb fazont, nem segít abban, hogy mi állna még jól VÁLTS fodrászt!



10 dolog, ami öregít Fotó: Google

2. Öregít a túl sok smink is! De sajnos az is öregít, ha egyáltalán nem használunk sminket. Figyeljünk oda arra, hová szeretnénk fektetni a hangsúlyt sminkükben, a szemünkre, vagy a szánkra inkább? Mindkettőt hangsúlyozni sminkelési hiba.

Ha választanunk kell, szerencsésebb 40 éves kor után a figyelmet a szemre terelni egy kis árnyalással, és szempillaspirállal.


3. Óvakodjunk a sötét rúzsoktól! A korral szánk egyre vékonyabb lesz, ez természetes folyamat. A kollagén hiányától elvékonyodott, esetleg ráncosodó szájat nem szabad sötét színű rúzsokkal tovább vékonyítani, a figyelmet a keskeny ajkakra terelni.

Javaslom, hogy ebben az esetben világos színeket, szájfényeket használjunk, amikben van egy kis fényes pigment is!


4. A szemöldökünk vonala is öregíthet, ha az nem megfelelő. Ne legyen túl sötét, és karakteres vonalú, azaz túl komoly. Arcforma és szemöldök: melyik formát válasszam? című bejegyzésemből megtudhatod, hogyan készül otthon a legszebb szemöldök.


5. Alapozónk is öregíthet, ha nem jó állagú. Legyen hidratáló hatású és kerüljük az erősen fedő alapozókat mindennapos használatra! Az erősen fedő stúdió alapozók nagy mennyiségben tartalmaznak por állagú púdert, ami szinte beleül a ráncokba, így téve még látványosabbá őket! Pirosítónk lehet krémes állagú, ugyanezen okok miatt.


6. A túl sok ékszer viselése is öregít! Kerüljük a régebben divatosnak számító ékszer szetteket (nyaklánc fülbevalóval és karkötővel) Ezek helyett elég valamelyik kettőt választanunk pl. fülbevaló és karlánc).


7. A rossz színek rettenetesen öregítenek! Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy viseljünk nekünk megfelelő színeket, ugyanis ezek üdévé tesznek, fiatalítanak minket!

40 éves kor után, ha szerepel is a palettánkon a fekete, célszerű már nem magában viselni, hanem kicsit megtörve egy másik hozzánk illő színnel. A fekete egy bizonyos kor után elmélyíti a vonásokat és túl karakteres, szigorú külsőt kölcsönöz.

Ha nem tudod, mely színekben mutatod legszebb arcod, menj el egy színanalízisre egy stílustanácsadóhoz!


8. A nagyanyós kiegészítők öregítenek! Kerüljük az előnytelen, nyanyás kiegészítőket. Ezek közül különösen a cipőkkel van probléma.

10 dolog, ami öregít fotó: Google

Rendben, hogy kényelmes kell, hogy legyen, de hogy ronda is egyben? Nem!

Lehet 3-5 cm sarokmagassággal szép, nőies cipőket is találni, igaz, nem egyszerű!


Testszínű harisnyánk legyen valóban a mi színünk! Semmiképpen ne legyen világosabb, mint a lábunk eredeti színe! A rossz színű harisnya rettenetesen elrontja a legszebb ruhát is!


Melltartónk is legyen megfelelően formázó, és tartson kellőképpen! A rossz méretű melltartó is sokat öregít viselőjén! Amit a kénylemes melltartókról tudni kell című bejegyzésemmel segíteni szeretnék abban, hogyan tudod kiválasztani a legjobb melltartót!


10 dolog, ami öregít Fotó: Google

9. Az ősz haj kérdése:

Az őszülő haj mindenit öregít, ezért festenünk kell egészen addig, amíg teljesen meg nem őszülünk! Ha a hajszálaink teljesen megőszültek, dönthetünk arról, hogy fehér hajjal maradunk, vagy tovább festetünk.


Tudni kell azonban, hogy a hideg és meleg évszaktípusok másként őszülnek.

A hideg típusok, mint a tél, vagy a nyár szépen, fényes fehérre, gyöngyfehérre őszülnek - ez nagyon jól is áll nekik! Nen öregíti őket!


Míg a meleg típusok - mint a tavasz és az ősz- sosem lesznek fehér hajúak. A hajuk sárgás, piszkosszürkés, fénytelen, seszínű lesz. Nekik érdemes életük végéig hajat festeni, ugyanis azon túl, hogy nem szép színű, tompa fényű a hajuk, öregíti is őket.







10 dolog, ami öregít Foto: Cliomakeup stílustanácsadás

10. Öregít a rossz méretű, és szabású ruha!

Legyünk tisztában a testalkatunkkal, és öltözzünk a nekünk leginkább megfelelő szabásvonalakat kihasználva!

Mardjunk minden esetben nőiesek, de öltözzünk a korunknak megfelelően! Nem öregasszonyosan, de nem is úgy, mint a tinik.


Remélem megtudtál néhány dolgot arról, mi öregít!. Ha bizonytalan vagy színeiddel, sminkeddel, hajaddal, testalkatoddal kapcsolatban, keress meg egy stílustanácsadáson, ahol minden veled kapcsolatos kérdést tisztázunk!


Szeretettel:


Szitás Judit


2 157 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page