top of page

Arcforma és szemöldök: melyik formát válasszam?

Frissítve: 2019. márc. 28.

Az arcunk egyik legegyedibb része a szemünk, és az azt keretező szemöldök. Ahogyan a hajunkat megfelelő formára vágatjuk, és színezzük, ugyanilyen figyelmet kell fordítanunk a szemöldökünkre is. Ebben a bejegyzésemben megosztom veletek, hogyan válasszatok formát, színt, és hogyan készül a legszebb szemöldök otthon. Arcforma és szemöldök: melyik formát válasszam?

Arcforma és szemöldök: melyik formát válasszam? Szemöldök színezők styleit színtanácsadás, sminktanácsadás

1. Be kell szereznünk a legszükségesebb szemöldökszépítő termékeket a megfelelő színekben, és egy profi csipeszt. Nem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik. A szemöldökszínező lehet ceruza (ez egy kicsit keményebb, mint a szemceruza), filces vagy ecstes tus, por állagú, vagy szemöldökspirál, esetleg folyékony termék is. Ezekből a legkönnybben használhatónak, és tartósnak a filces tust gondolom. Sokféle termék kapható normál áron a drogériákban. Próbálgatni kell, kinek melyikkel könnyebb bánnia.


Arcforma és szemöldök: melyik formát válasszam? A tervezés styleit színtanácsadás

2. Szedjük ki a szemöldökünk, hogy megfelelő formát kapjon. (A bőrt és a csipeszt szemöldökszedés előtt érdemes fertőtleníteni. A bőrt a szálak húzogatása közben meg kell feszíteni.) A következő szabályok szerint: Egy szemceruza segítségével határozzuk meg a szemöldök kezdeti pontját (A) Melyet akkor kapunk meg, ha az orrcimpát és a belső szemzugot összekötő vonalat képzeljük el. Jelöld is meg ezt a pontot. A szemöldök legmagasabb pontját (B) úgy kapod meg, ha képzeletben összekötjük az orrcimpát és a pupilla külső részét, jelöld a pontot ceruzával az arcodon. A szemöldök vége (C) ott legyen, ahol az orrcimpa és a külső szemzug vonala húzódik. Egyes arcformáknál lehet, hogy tovább is terjedhet ez a vonal. Végül arra is figyeljünk, hogy a szemöldök kezdeti pontja és a végpontja nagyjából legyen vízszintes. (D). A bőrt a "kínzás után" érdemes nyugató, fertőtlenítő szerrel kezelni.


3. A szemöldök formája alkalmazkodjon az arcformádhoz is! Simítsd hátra a hajad, és nézd meg melyik példához hasonlít inkább az arcod. Ha megvan, szedésnél és festésnél is alkalmazkodj az ajánlott szemöldök formához. A szép szemöldök nyitott sirályszárnyhoz hasonlít!


Arcform a és szemöldök: melyik formát válasszam? www.styleit.hu styleit színtanácsadás

4. A szemöldök színe alkalmazkodjon a haj és a bőr színéhez. Amikor télen világosabb arcbőrünk érdemes picit világosabb színt használni, és nyáron, amikor barnábbak vagyunk legyen szemöldökünk is erőteljesebb színű. Persze itt is figyelembe kell venni színtípusunk, és a meleg típusok vörösesebb barna, a hideg típusok hidegebb, szürkésbarna színeket kell, hogy használjanak.


Arcforma és szemöldök: melyik formát válasszam? styleit.hu styleit színtanácsadás

Arcforma és szemöldök: melyik formát válasszam? Erőteljes szemöldök styleit színtanácsadás

5. Ha hajad szőke, választhatsz egy picit sötétebb szemöldökszínt is, ezzel még jobban kiemeled a szemeid. Barna hajnál ugyanez a megoldás nem használható, tehát ne legyen sötétebb barna a szemöldökünk, mint amilyen a hajunk.













Arcforma és szemöldök: melyik formát válasszam? Kicsi szemhez vékonyabb szemöldök styleit színtanácsadás

6. Most a természetes hatású, dúsabb szemöldök a divat. De vigyázat, ez sem mindenkinek áll jól! Figyelnünk kell a szem méretére, a kicsi szemek felett húzódó vastag szemöldök összenyomja a tekintetet.





Arcforma és szemöldök: melyik formát válasszam? Szép forma styleit színtanácsadás

7. A szemöldököt színezheted teljes hosszában, de akkor lesz a legtermészetesebb, ha a szemzug felé eső, belső része nem túl kontúros. Itt hagyjuk meg a szálakat festetlenül.



Ha nem boldogulsz szemöldököddel, szívesen segítek! Kérj időpontot egy színtanácsadásra, ahol ezt a témát is megbeszéljük! www.styleit.hu/kapcsolat

Arcforma és szemöldök: melyik formát válasszam? Sirályszárny styleit színtanácsadás

Remélem, érdekesnek találtad bejegyzésem, ha így gondolod, örülök, ha megosztod másokkal!

Olvass további érdekességeket a www.styleit.hu/blog oldalon és csatlakozz a www.facebook.com/styleit.hu oldalamhoz is.


Forrás: sephora.it és cliomakeup.it


819 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page