top of page

Amit a kényelmes melltartókról tudni kell

Frissítve: 2019. márc. 28.

Szinte mindenki visel melltartót, de csak kevesen tudják azt mondani, hogy megtalálta azt a formát és méretet, ami a melleit legszebben kiemeli., És tudják, amit a kényelmes melltartókról tudni kell.


Ebben a bejegyzésemben megtudhatjátok, hogyan kell kiválasztani a számotokra legjobb melltartó fazont.



Amit a kénylmes melltartókról tudni kell Szitás Judit stílustanácsadás

Rossz a melltartód, ha nem jól formáz és nem tart.

A hátpánt felcsúszik, nem vízszintesen áll.

Ha felemeled a kezed, feljön a melltartó is.

Lenyomja a cicid, vagy formátlanná teszi.

Felül vagy oldalt kibuggyan a melled.

A vállpánt bevág, vagy állandóan lecsúszik.

Nem kapsz benne levegőt úgy bevág.... stb.


Tanácsaim a jó melltartó vásárlásával kapcsolatban:

1. Mielőtt elindulsz beszerezni a szuper darabot, mérd meg magad melltartó nélkül egy centiméter segítségével.

Két méretre lesz szükséged. Az első a mellkas kerületed, a másik a mellbőséged.

A mellkas kerületet úgy tudod legegyszerűbben mérni, ha a centiméter szalagot a hátad mögött ott vezeted el, ahol a melltartó hátsó pántja lenne. Elöl fogd össze a szalagot, de ügyelj arra, hogy vízszintesen mérj! Olvasd le a számot.

Most a mellbőséged mérd meg ugyanígy, de most a mellbimbód vonalában vezesd a mérőszalagot. Ne húzd meg túl szorosan a centimétert, de ne legyen túl bő sem. Jegyezd meg a számot.

2. Vedd a két szám különbségét, ez fogja kiadni a kosár méreted! A táblázatomban a bal oldali oszlopból kiválaszhatod, hány centimétert kaptál. Nézd meg, melyik kosárméret illik a mellkas kerületedhez!


Amit a kényelmes melltartókról tudni kell Szitás Judit stílustanácsadás

3. Méretednek megfelelően válassz az üzletben megfelelő darabot. Több melltartót is vigyél be egyszerre a próbafülkébe, hogy ne kelljen szaladgálni próba közben.


4. Ha felvetted a kiszemelt darabot állítsd be a vállpánt hosszát a neked megfelelőre, és mozogj kicsit benne, így derül ki leggyorsabban, hogy bevág-e valahol (Azaz a melled teljes területét befedi-e?) vagy nem eléggé íves a pálcája? (És a hónod alját bökdösi.)


5. Hajolj előre, majd vissza. Érezned kell, hogy a cicid visszacsúszik a melltartóba, és nem képez felül, vagy oldalt "buborékot". Ha nem így viselkedik a melltartó, akkor az nem lesz megfelelő.


6. Nézd meg, magad minden lehetséges irányból úgy, hogy legyen rajtad egy szűk póló. A jó melltartóban kerek formád lesz minden szögből.


7. A push-up fazon sem való mindenkinek. A túl vékony lányokon, vagy pici ciciken nem mutat jól.


8. A vállpánt szélessége a mell nagyságától függjön. A kisebb cicikhez nem kellenek vastag, erősen tartó pántok. (Jóllehet, a tökéletes melltartónál a teher nagy része a hátpántra esik.) A nagy melleket viszont a vastag vállpánt is segít tartani.


9. Millió fazonból választhatunk (lsd. 1-es kép.), van 1. merevítőpálca nélküli rugalmas csipke, 2. push-up, 3. félkosaras, 4. pánt nélküli, 5. sportmelltartó, 6. háromszög fazonú, merevítő nélküli csipke, 7. szivacsos, teljes kosaras, 8. dekoltált fazon, 9. teljes kosaras t-shirt melltartó, 10. felragasztható mellemelős melltartó stb. Mindig az alkalom és a viselni kívánt ruha/felső határozza meg a fazont.


Remélem segítségedre lehettem a melltartó válsztásban, ha mégis segítségre van szükséged, keress meg egy személyes stílustanácsadásra, ahol mindent megtudhatsz a neked való melltartóról is. www.styleit.hu/kapcsolat


Szeretettel:

Szitás Judit

www.styleit.hu




564 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page