top of page

Ősszel, őszi színeket hordunk....ez helyes?😨

Frissítve: 2019. szept. 2.

Ősszel nagy változásokat élünk meg a természetben, hullanak a levelek és gyönyörű színeket kap az erdő. Nekünk is alkalmazkodnunk kell a megváltozott hőmérséklethez, a rövidebb nappalokhoz, a kevesebb fényhez. Ilyenkor sokan kapják elő az őszi cuccokat, a kötött pulcsikat, vastag harisnyákat, sálakat, kardigánokat. Milyen szépek is...pláne, ha barnában, rozsdavörösben, mustársárgában, terrakottában, padlizsán színben, mohazöldben játszanak, azaz az avar színével harmonizálnak. Úgy érezzük, most igazán alkalmazkodtunk, az évszakhoz! Ősszel őszi színeket hordunk....ez helyes?


Ősszel őszi színeket hordunk....ez helyes?Sajnos megint ki kell, hogy ábrándítsak sokakat! Ezek a színek ugyan gyönyörűek önamgukban, de nem mindenkinek állnak jól.

A hideg típusokat rettenetesen öregítik és sápasztják! Nincs az a mennyiségű smink, ami egy ilyen színt el tud nyomni, és az arc ragyogni tud!


Akiknek viszont kiváló, az az ősz típus három válfaja a meleg, a lágy és a sötét ősz...
Nézzük meg, hogyan néz ki egy ősz típus? Miről lehet felismerni? Lehet, hogy Te is az vagy?


Az ősz típusok bőrszíne sokszor sápadt, világos-olivás, elefántcsont fehér, de sárgás, aranyos érzést is kelthet. Valószínűleg szeplői is vannak, de ez nem törvényszerű!

Bőrszínüket a meleg fényű ékszerek dobják fel, mint az óarany, a rózsa arany, arany, bronz, réz.


Természetes hajszínében sokszor meleg árnylatot találunk, mint a gesztenyebarna, aranyos barna, de az aranyszőke is elképzelhető nála. Gyakran melíros hatású lehet a haja, ilyenkor a nap szívja ki a felső hajszálak színét világosabb színre.


Az ősz típus nem szépen őszül. Stílustanácsadás


Szinte biztos, hogy nem fog szépen őszülni, ha nem festi a haját egész életében. Ősz hajszálai sárga fényűek lesznek, piszkos, lenőtt, ápolatlan hatása lesz.

Valamicskét segíthet a hamvasító sampon használata a sárguló hajon.

Az ősz típus szeme a legkülönfélébb: meleg szürkétől a kékekig, a barnának zöldes árnyalataitól az aranyos fényig is terjedhet. A sötét ősz változat szeme persze többnyire sötétbarna.
Sminkben ez a típus akkor szép, ha bronzos, aranyos, barnás, narancsos, terrakottás színeket használ. Nem tévedhet nagyot, ha olyan színeket használ, amik az őszi erdőben előfordulnak.


Harmóniájukat kitűnően kiegészítik az évszak színei. Ha buja, levélmintákat, természetes motívumokat használnak az öltözködésükben csodásan fognak festeni.


Magadra ismertél, neked is ősz színeid lehetnek? Szereted a falevélszíneket? Akkor igazán elemedben érezheted magad ezekben a napokban! Éljen a sütőtöksárga, a narancsvörös a terrakotta az olajzöld, a khaki és mahagóni!Ha nem vagy biztos abban, milyen színtípusba tartozol gyere el hozzám egy színtanácsadásra - ki fog derülni! 😀

Ilyenkor megbeszéljük azt is, hogy milyen legyen a frizurád, a sminked, mik a legszebb mintáid, milyen az arcformádhoz illő fülbevaló és szemüveg, hogyan rendezd be a gardróbod, hogy gyorsan és csinosan öltözködhess stb.


Remélem, hasznodra volt bejegyzésem, ha úgy gondolod, oszd meg másokkal is!


Szeretettel:


Szitás Judit

www.styleit.hu


260 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page