top of page

Tudtad? Olyan magasnak tűnsz, amilyen hosszú a lábad!

Frissítve: 2019. márc. 28.

2.rész

A hosszú lábú, rövid derekú alkat


Ha már gondolkodtál azon, milyen testalkatod van, akkor rájöhettél, hogy nem is olyan egyszerű ezt magunkon megállapítani. Az interneten vagy a szépséggel foglalkozó újságokban sokat olvasni az alma, homokóra vagy a körte testalkatról.

Ezekben a cikkekben többnyire a vízszintes arányok vizsgálatával foglalkoznak, holott a testalkat meghatározásnál a függőleges arányok legalább ennyire fontosak! A legszembetűnőbb függőleges arány a felsőtest és a láb arányossága. Ebben a bejegyzésben (Tudtad? Olyan magasnak tűnsz, amilyen hosszú a lábad! ) ezzel a témával foglalkozom, azon belül is azzal a kérdéssel, hogy milyen a hosszú lábú rödid derekú testalkat?


A címből már sejteni lehet, hogy a láb hosszúságának van köze ahhoz, milyen magasnak tűnik az ember. A hosszú lábú testalkat szerencsés ebből a szempontból, mert a láb hossza magasítja őt optikailag.


Tudtad? Olyan magasnak tűnsz, amilyen hosszú a lábad! Kaia Gerber styleit stílustanácsadás

A hosszú láb divatos, pont olyan mint a Barbie babáé. A modellek többsége nyakigláb.

Tudtad? Olyan magasnak tűnsz, amilyen hosszú a lábad! Kaia Gerber hosszú lábú, rövid derekú alkat styleit stílustanácsadás

De mi van akkor, ha az ember nem modell, és éppen elég magas, nem kell magasítani? Hosszú lábaival pont úgy néz ki mint egy szúnyog.

Ilyenkor kell elővenni a józan eszünket, és nem szabad rövid felsőket, magas derekú nadrágokat, derekat hangsúlyozó megoldásokat alkalmazni.


Tudtad? Olyan maganak tűnsz, amilyen hosszú a lábad! Hosszabb felső és zártabb lábbeli styleit stílustanácsadás

Előnyösek a hosszabb, tunikák, a hosszabb felsők, hosszított blézerek és kabátok, függőleges csíkozású blúzok. A szoknyánk ne legyenek mini, inkább a térd környékén végződjön a hossza, de lehet akár földig érő is. Ennek a testalaktnak találták ki a csípőn viselt szoknyát. Nadrágokból választhatunk felhajtott, vagy 7/8-os fazont. Csípőnadrágot is felvehetünk!

Ideális viselete a hosszú lábú alkatoknak a bokacsizma, vagy a bokánál pántos szandál, vagy gladiátor szandál.



Remélem, érdekesnak találtad bejegyzésem, olvass további érdekességeket a www.styleit.hu/blog oldalon! Oszd meg másokkal is!

Ha bizonytalan vagy abban, milyen testalkatod van, és hogyan öltözz hozzá szívesen látlak egy stílustanácsadásra!

Szeretettel:

Szitás Judit

www.styleit.hu


Fotók: Google

214 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page