top of page

Tudtad? Olyan magasnak tűnsz, amilyen hosszú a lábad!

Frissítve: 2019. márc. 28.

1. rész

Tudtad? Olyan magasnak tűnsz, amilyen hosszú a lábad! A hosszú derék-rövid láb esete.

Magas vagy, inkább alacsony, vagy teljesen átlagos a testmagasságod? Megfigyelted már milyen hoszú a lábad? Az öltözködésben bizony nem mindegy, milyenek a testünk hosszanti arányai. A nyak hosszúsága a karok hosszúsága, a mellkas hosszúsága stb. mellet az egyik legszembetűnőbb - testalkatot nagyban befolyásoló tényező - a törzs és láb hosszúságának arányossága.

Tudtad? Olyan magasnak tűnsz, amilyen hosszú a lábad! styleit stílustanácsadás

A tökéletes arányokkal rendelkezőkön - függetlenül a tényleges magasságuktól - a törzs és a lábak közel egyforma hosszúak. Ez azt jelenti, hogy ha a csípő legszélesebb pontján elvágnánk a testet, akkor a láb és a felsőtest közel egyforma hosszúságú lenne. Ez a szimmetrikus alkat a legvonzóbb mind a férfiaknál, mind a nőknél.



Többféleképpen jelenhet meg rajtunk ez a hosszanti aránytalanság.

1. Hosszú a derekunk és rövid a lábunk. Ez az a testalkat, ami "alacsonnyá tesz".

2. A derekunk rövidebb és a lábunk hosszabb. Ez a testalkat nem alacsonyít, viszont korrigálni kell.

3. A derék is rövid, és a láb is az (ez is egyfajta tökéletes arányosság, ha ilyen testalkatod van ajánlom figyelmedbe a Kis probléma c. blogbejegyzésem..


A lábunk hosszúsága azért ilyen fontos a magasság tekintetében, mert a láb az a végtagunk, melynek hosszát nem töri meg semmi, csak egy hosszú függőlegest látunk. A hosszú függőleges vonalak pedig magasítanak.


Ebben a bejegyzésben a hosszú derék-rövid láb problémakörével foglalkozom.



Tudtad? Olyan magasnak tűnsz, amilyen hosszú a lábad! Hosszú derék-rövid láb styleit stílustanácsadás

Lássuk, hogyan növelhetjük meg optikailag a láb hosszát, és magasságunk optikailag, ha a derekunk hosszú? Látható, hogy a felsőtest aránytalan hosszúságát nem szabad tovább növelnünk sem mély dekoltázzsal, sem hosszabb állású felsőkkel, sem hosszanti csíkokkal, hosszított blézerrel sem csípőnadrággal vagy szoknyával. Ugye, milyen logikus?


Mit tehetünk ilyen testalkat esetén? Hát ezek ellenkezőjét! Tehát zártabb, rövidebb állású, (betűrt) felsőket keressünk, esetleg vízszintes csíkozásút (vékony testalkat, kis mell esetén), rövidebb kabát, és blézer viselése ajánlott. Szerencsés a magas derekú nadrág és szoknya, övek vagy díszítés a derékon. Ezek mind sokat javíthatnak az arányokon.

A lábakat hosszíthatjuk azzal is, ha teljes hosszú nadrágot választunk, (ideális, ha a nadrág szárán, középen egy díszítővarrás fut), a nadrág színéhez hasonló színű cipőt társítunk, mely lehet hegyes orrú. És persze viselhetünk magassarkút is. Ezzel megnyújtottuk a lábunk! Ilyen egyszerű, máris 10 cm-rel magasabbnak látszunk!




Tudtad? Olyan magasnak tűnsz, amilyen hosszú a lábad! Helyes, magas derekú styleit stílustanácsadás

Tudtad? Olyan magasnak tűnsz, amilyen hosszú a lábad! Magasra helyezett, díszített derék. styleit stílustanácsadás

Remélem megtudtál néhány érdekességet ezzel az alkattal kapcsolatban. Bizonytalan vagy a saját testalkatodban? Keress meg bátran a www.styleit.hu/kapcsolat oldalon, és kérj #stilustanacsadas -t. Ha tetszett a bejegyzésem, kérlek, mutasd meg másoknak is!

Szeretettel:

Szitás Judit

www.styleit.hu

Fotók: Google



1 001 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page