top of page

NŐ vagy? Akkor tudnod kell!

Ha FÉRFI vagy akkor is! 😉

Egy érdekes kutatás szerint a hölgyek csupán 4%-a elégedett önmagával, és tartja magát gyönyörűnek!

Biztosan elhiszitek nekem, ha azt mondom, az én "kutatásaim" is ezt igazolják! Mivel fiúkkal, férfiakkal is foglalkozom a stílustanácsadásaim során, bizton állíthatom, hogy az erősebbik nemnél is kb.ugyaez a helyzet! Azaz a férfiak döntő többsége sem tartja magát vonzónak!

A nő vagy? Akkor tudnod kell! - című írásomban bemutatok egy érdekességet, ami talán Téged is rádöbbent arra, hogy túlzottan szigorúan látod magad!


Különösen szomorú, és a legnehezebb rész a "szakmámban" az, hogy a stílustanácsadáson megjelenő hölgyeknek-uraknak bizonygatnom kell, hogy mennyire rendben vannak, mennyire jól néznek ki! Számukra úgy látszik, kell egy objektív szemlélő, aki bebizonyítja, lerajzolja, megmutatja, hogy természetesen egyediek, és megismételhetetlenek, de nem térnek el totálisan az elfogadottnak tartott vonzó külsőtől!

Természetesen egy kis odafigyeléssel még nagyobb csodákat hozhatnak ki magukból! A személyes stílustanácsadás valóban arról szól, hogyan tudjuk magunkat, mindenféle külső segítség nélkül, néhány modern technikával szebbé varázsolni!


Visszatérve a kutatásra: Érdekes viszgálatot készített a DOVE kozmetikai márka. Biztosan emlékeztek rá, ők azok, akik először vonultattak fel a reklámjaikban hús-vér nőket, retusálás nélkül, a maguk valójukban. Valószínűleg ez a kezdeményezés indította meg a lavinát, és mára a legnagyobb divatházak is mutatnak be plus size, down-kóros, vitiligós, esetleg kifejezetten érekes arcú modellekkel. Hiszen mindenki egyedi módon gyönyörű!


Az említett vizsgálat során néhány amerikai nőt kértek meg arra, hogy üljenek le egy függöny mögé, és mondják el pontosan, hogyan néznek ki.

Miközben egy rendőrségi rajzoló (Gil Zamora, az FBI-nál dolgozik garfikusként) lerajzolta az elmondottak alapján a vállalkozó szellemű nőt. Tudjátok, pont úgy rajzolt, ahogyan a filmekben látjuk...

Majd bemutatták a lányokat egymásnak, és a rajzoló lerajzolta az idegenek elmondása alapján is a hölgyeket.

Meglepő grafikák születtek, nézzétek csak! A két kép csak nyomokban hasonlít! ( 6 nő képét mutatom be, a garfikák minősége érthető módon, nem túl jó. Képek: Pinterest)


A bal oldali képeken a saját magukat jellemző leírás alapján alkotott portrék vannak, a jobb oldalon az ismeretlen által leírt, majd megörökített arcot figyelhetjük meg.

A vizsgálat végső konklúziója: Sajnos a kutatás alanyai sokkal csúnyábbnak, sőtt (!) torzabbnak látták magukat, az arcukon található tökéletlenségeket felerősítették, egészen eltúlozták. Míg őket az ismeretlenek sokkal szebbnek, harmonikusabbnak írták le!


Biztos lehetsz benne, hogy a Te környezeted is sokkal szebbnek lát Téged, mit Te saját magad!

A tükörben látott képünk, ugyanis torz, nem magad látod, hanem az önértékelésed! Nő vagy? Akkor tudnod kell, hogy sokkal szebb vagy, mint gondolod! ❤

Ha férfi vagy, tudd, hogy mások vonzóbbnak találnak, mint ahogyan Te magadat!

Tetszett az írásom? Mutasd meg másoknak is! Böngéssz tovább a blogbejegyzéseim között, kövess a Facebookon, Instán is!


Szeretetel:








Szitás Judit

stílustanácsadó, és személyes öltözködési tanácsadó











325 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page