top of page

A stílus, ami mindenkinek tetszik, és szinte mindenkinek jól is áll!

Igen! Testalkattól, kortól, nemtől, színtípustól függetlenül majdnem mindenkinek! Ugyanis ebben a stílusban feltűnő rend, az öltözetben egy nyilvánvaló a harmóniát hoz létre, amit általában tetszetősnek találunk.

De hogyan építs fel egy olyan egymáshoz illő darabokból álló, harmonikus ruhatárat, ami a nap mint nap változó trendeknek ellenáll, kifinomult, és időtlen?



Old money őszi tavaszi outfit

Nem is olyan nehéz ezt létrehozni! Nézdd, mit ajánlok!


Néhány éve jött be a köztudatba az "old money stílus", ami általában ajánlható mindenki számára!

De mit is jelenet az old money kifejezés?

A stílust eredetileg a tehetős, nagy vagyonnal és befolyással bíró, jellemzően amerikai és angol családok örökösei viselik a mai napig előszeretettel.

A generációkon keresztül öröklött vagyonnal rendelkező famíliák tagjai nem a legnagyobb márkák logóival kérkednek az öltözetükön, hanem a minőséggel. Nem mutatnak túl sok csupasz bőrfelületet, hanem elegánsak maradnak.

Kiegészítő stílusjegyei a szembetűnő vintage, matrózos, franciás stílus.


De hogyan építs fel egy ilyen ruhatárat, ha nem vagy milliomos?

Válassz minőségi anyagból készült, igényesen megvarrt alapdarabokat a üzletek polcairól, (ha nem is minden boltban, de azért találni egy-két ilyen darabot) és ha a szükséges, alakíttasd magadra egy varrónővel! Így biztosan tökéletesen fog állni a ruhadarab!


Nézzük végig néhány pontban, hogy milyen szabályai vannak az old money stílus darabjainak, és miből is áll egy ilyen jól berendezett ruhatár:



1. Minimalista, letisztult, klasszikus formák jellemzik.

2. Nincsenek díszes mintái, logói, feliratai. (Mintákból egyedül a csíkosat (!) vagy maximum a kockásat, pöttyöset használja! )

3. Kapszula gardrób kialakítására nagyszerűen alkalmas alapdarabjai vannak!

4. Visszafogott színekkel, lágy színpárokkal operál mint a fehér, a bézs, a fekete, a szürkék, a földszínek, a világoskékek, a kontrapontként a burgundi stb.


Színei www.styleit.hu

5. Magas minőségű anyagokat használ mint pl. a hernyóselyem, tweed, gyapjú, bársony. Ha szeretnél egy ilyen gardróbot törekedj arra, hogy ilyesmiket találj!

6. Karcsúsított szabásvonalak jellemzik.

7. A minimalista vonalak mellett kötelezően használ visszafogott mennyiségű nemesfém ékszereket, különösen az aranyat kedveli. De egy igazgyöngysor is szép kiegészítője. A sálak, nikikendők bárhol megjelenhetnek, fejre vagy nyakba kötve, a klasszikus táskán stb.

8. Legismertebb márkái: alapvetően a Hermés, Chanel, Ralph Lauren, de találni stílusban megfelelő kevésbé magas árú ruhákat is!

9. Semmi szexisség, túl sokat mutató dekoltázs, kivágások, túl mini szoknya nem darabja a stílusnak!

10. Fenntartható, sosem megy ki a divatból!

11. Képviselői pl. Olivia Palermo, LilyRose-Depp, Katalin hercegné, Amal Clooney, Audrey Hepburn,

12. A legfontosabb: az alapdarabjai a szövet és vászonnadrágok, nadrágkosztüm, egyenes szabású klasszikus farmernadrág, blézerek, Chanel típusú kabátkák, "V" nyakú pulcsik (vállra terítve is!), garbók, klasszikus ceruzaszoknya, midi szoknyák, térdig érő csizmák, loaferek, szövet kabátok, trencskók, ingek stb.




A férfiak alapdarabjai:

Pólóing, vászoncipő, V nyakú pulcsi (vállra vetve is!), mokaszin, napszemüveg, szövetnadrág hosszú vagy rövid változatban is, zakók, ingek stb.



Válogass össze te is az otthon megtalálható ruhadarabjaidból hasonló szetteket! Böngéssz további blogbejegyzéseim között is!


Szeretettel:








stílustanácsadó

230 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page