top of page

Karácsonyra öltözz pirosba! - 10 tanács, hogyan tedd!

Frissítve: 2019. márc. 28.

A piros a szenvedély, a tűz színe és nem utolsó sorban a karácsonyé is. Létezik néhány szabály arra vonatkozólag, hogyan éremes viselni ezt a csodás, feltűnő színt. Karácsonyra öltözz pirosba!

De először is kérdezhetjük, miért a éppen a piros a karácsony színe?

Hiszen a Mikulás is pirosban jár, a karácsonyfa egyik klasszikus díszítője is ez a szín. A választ a Bibliában kell keresnünk. A piros ugyanis a vér színe, azaz az életé! December 25-én Krisztus megszületését ünnepeljük, ezért a vörös a lett a karácsony fő színe.



Karácsonyra öltözz pirosba! styleit stílustanácsadás

Nézzük, milyen tanácsok adhatóak viseléséhez?

1. Mint csaknem minden színnek, megvan a pirosoknak is a meleg és hideg árnyalata. A hideg árnyalatú pirosak a meggyszín irányához közelítenek, ugyanis kéket is tartalmaznak. Ezek kiválóan mutatnak a hideg évszaktípusokon, mint a nyár vagy a tél.

A meleg árnyalatú pirosak sárgával kevertek, a narancs irányába indulnak. Nagyszerűen állnak a legtöbb meleg évszaktípuson.

Érdemes figyelembe venni a szín tónusát, és az évszaktípusunknak megfelelően kiválasztani a piros ruhánkat! Olvass az évszaktípusokról a blogomban!


2. Aki pirosba öltözik nem lesz észrevétlen. Karakteres, önálló gondolatokra képes, független, erős nőt jelenít meg, aki nem mellesleg nagyon vonzó. Ha valaki nem szeretné, hogy a karácsonyi bulin minden szem rajta csüngjön, ne válasszon pirosat!


3. Nagyszerűen áll a szőke és barna és fekete hajhoz, de a vöröses tincsek mellett nem lesz szép!


4. Figyeljünk a szabásvonalra, ne legyen ez a feltűnő színű ruha túl sokat mutató. Nem szerencsés a mikromini hosszúság, vagy sztreccses anyagból készült tapadós piros ruhát viselni, ez már túl sok lenne a jóból!


5. A piros ruha nem viselhető esküvőkön meghívottként.


6. A pirosat sosem párosítjuk fehérrel, azért, hogy elkerüljük a Mikulás effektust. :)


7. Nagyon szépen mutat viszont kékkel, szürkével, barnával, nude színekkel, vagy drappal. A feketével nagyon erős kontrasztot kapunk, csak "erős idegzetűenek" ajánlott így viselni. :)


8. Kiegészítőként viseljünk szolíd fém ékeszereket a piros ruhához (1-2 darabot). Nem szerencsés fehéret, vagy gyöngyöt sem társítani, ugyanis ez az erős főszín "elszínezheti" őket.


9. Jobb, ha nem viseljünk a vörös ruhához ún. csillár fülbevalót, mert hasonaltossá válhatunk a karácsonyfához!


10. Sminkünk legyen visszafogott. Az erős színű ruha úgyis átveszi a szerepét.



Karácsonyra öltözz pirosba! Hideg és meleg pirosak. styleit stílustanácsadás

+1 tanács:

Szilveszterkor viselj piros fehérneműt, állítólag szerencsét hoz!


Urakon, karácsonykor egy piros pulóver nagyon mutatós tud lenni, vagy ünnepivé teheti megjelenését egy piros díszzsebkendő a zakón.


Remélem megtudtál néhány érdekesséeget a piros színű ruhákkal kapcsolatban!

Olvass további érdekességeket az öltözködésről a www.styleit.hu/blog oldalon! Gyere el stílustanácsadásra vagy színtanácsadásra hozzám!


Szeretettel:

Szitás Judit


364 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page