top of page

Hogyan változtathatunk a megszokott, unalmas stílusunkon?

Frissítve: 2020. szept. 21.

Sokszor találkozom a problémával, amikor arról panaszkodnak a vendégeim, hogy folyamatosan ugyanazokat a köröket futják a napi öltözködésben. Nem tudják, hogyan tudnának kilépni az unalmas póló-farmer-pulcsi háromszögből, merre induljanak el, ha elvesztették, vagy sosem találták meg a saját stílusukat?


Hogyan változtathatsz a megszokott, unalmas stílusodon? Stílustanácsadás

De miért is kellene időnként változtatnunk magunkon?

  1. Változni csak saját magunk miatt érdemes! Ha amiatt tesszük, hogy valakinek a kedvében járjunk, - legyen az az anyukánk, vagy párunk, kolléganőnk - eröltetett lesz az eredmény, szinte biztosan nem fogjuk komfortosan érezni magunkat az öltözetünkben! Ilyenkor érdemes belegondolni, hogy tényleg magunkat adjuk-e az esetleg "elvárt" szűk bőr miniszoknyában, vagy felül állig zárt felsőben, vagy öltönyben nyakkendővel? Alkalmas ez a viselet a mindennapjainkhoz? Jól áll ez nekünk? Tudjuk benne jól árezni magunk? Ezek a legfontosabb kérdések!

  2. Változni kell, ha unjuk magunkat! Mikor szokott ez előfordulni? Ha beleragadunk egyfajta kombinációba, és ezt a "bevált, kényelmes, gyorsan felkapom" stílust nem tudjuk levetni, folyamatosan forgunk a pulcsi, farmer, edzőcipő körben. Javaslom ilyenkor amikor az időnk engedi, próbáljunk meg új párosításokat találni a meglévő cuccaink között! Vegyünk elő olyan nadrágot, szoknyát, ami már régen volt rajtunk, és próbáljunk hozzá olyan felsőt, amit eszünkbe sem jutna hozzájuk társítani! Meglepő eredményeket kaphatunk, rájövünk, hogy együtt milyen csinosak!

  3. Változni érdemes, a korral! Vízválasztónak tartom a 19 éves, a 30 éves, 40 éves, 50 éves, 60 és 70 éves kort. Hiszem azt, hogy az idő múlásával változtatni kell a stílusunkon is, hiszen ami jól áll 20 évesen, szinte biztosan nem lesz már kívánatos 50 éves korban! Mégis, menyiszer látunk rossz példát ebben, szerintem tudjátok, mire gondolok, hogy a kiscicás póló az 50 éves hölgyet, vagy a hosszú hajú 60-as urat említsem. Szerencsés lenne a korral egyre inkább a minőség, és az elegancia felé lépéseket tenni!

  4. Változnunk kell a testalkatunk változásával is - bizony ez egy fájó pont lehet sokaknál. Sajnos észre kell venni, hogy az a testhez álló szabású ruha már nem áll olyan jól 3 gyerekszülés után, vagy a szépen alakuló sörpocakot sem takarja az "eddig is ezt hordtam, mindig itt veszem, és jó szokott lenni" méretű, és szabású ing! Unalmas lehet a túlméretezett formákat, ruhákat, kardigánokat, pulcsikat folyamatosan előnyben részesíteni.

Testalkatunk és korunk számít abban, mit vegyünk fel!Stílustanácsadás

5. A bennünk lejátszódó lelki folyamatok is alakítják a stílusunk. A negatív történések is elindíthatnak minket az unalmas öltözködés felé. Ilyenkor jusson eszünkbe Coco Chanel egyik bölcsessége: "Minél rosszabbul mennek a dolgaid, annál jobban kell kinézned!" Meggyőződésem, hogy a méltó megjelenéssel nem csak mások felé jelezhetjük, hogy nem hagyjuk el magunkat, de önbecsülésünk is helyre kerülhet!

6. Ha már az önbecsülésnél tartunk, az unalmas stílus nem kedvez az önbizalomnak! Keressünk más irányt, keressünk számunkra meglepő szetteket a meglévő ruháinkból. (Valószínűleg másoknak nem lesz olyan feltűnő a választásunk!) Javaslom ilyenkor a nőiesség vagy a férfiasság felé venni az irányt!!!!

7. Haladjunk valamelyest a divat fő trendjeivel is! Ez is változást hozhat a szekrényben! Arra gondolok, hogy a 10 évesnél idősebb ruhákat alapvetően félre kellene tenni. (pl.csípőnadrág, vagy bő szárú öltönynadrág stb.)


Vigyünk színeket a szekrényünkbe! Stílustanácsadás

8. Merjünk színekhez nyúlni! Az unalmas ruhatár sokszor 2-3 színből áll, ezekből tényleg nagyon nehéz izgalmasabb megoldásokat létrehozni! Találjuk meg azokat a színeket, amik jól kiegészítik a fő színeinket! Ha szükséges, forduljunk színtanácsadóhoz, aki magmutatja a hozzánk leginkább illő árnyalatokat, és abban is segít, hogy ezeket a színeket hogyan tudjuk egymáshoz legszebben társítani!


De hol rontjuk el?

Meggyőződésem, hogy rögtön a ruhák beszerzésénél hibázunk!

Hajlamosak vagyunk ugyanis olyan, vagy hasonló darabokat vásárolni, amik már annyiszor beváltak. Sokszor mondom: attól még, hogy úgy szoktuk viselni, vagy mindig így szoktam - még nem biztos, hogy jó!!! A ruha beszerzésnél az unalmas ruhatárral rendelkezőkek javasolni szoktam, hogy valami merőben mást próbáljon meg, mint amit eddig megszokott! Általában ott, és akkor rá is jövünk, hogy milyen jó is változtatni!!


Mi a végcél?

Az lenne a legjobb, ha megtanulnánk élvezni az öltözködésben rejlő izgalmas lehetőségeket, és ezeket jól használva stílusossá váljunk bármilyen életkorban, bármilyen testalkattal!
Remélem, hasznosnak találtad a bejegyzésem, kérlek, jelezd ha valamiben segíteni tudok azzal, hogy az öltözködésed ne legyen unalmas!

Köszönöm a megosztásokat!


Szeretettel:

Szitás Judit

504 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page