top of page

Hogyan sminkelj maszk viselése mellett?

Frissítve: 2020. máj. 26.


A vírus megjelntével sajnos úgy tűnik, egy ideig meg kell barátkoznunk a maszk viseléssel. Míg a távolkeleten már megszokott, sőtt divatos dolog maszkot viselni, nálunk idegen, furcsa, nevetséges és ciki egyben. De mit tegyünk? Viseljük a buszon, üzletekben és akkor, amikor közelebbi kapcsolatba kerülünk idegenekkel! Ahhoz, hogy maszk viselése mellett is magabiztosak és csinosak legyünk nem árt egy pici sminket használnunk. Míg a hétköznapi sminknél kérdésként merül fel az, hogy sminkünk szájhangsúlyos vagy szájhangsúlyos legyen, a maszk viselése által ez a kérdés gyorsan eldönthető! 🤣 De nézzük pontokba szedve, milyen ötleteim vannak a maszk melletti smink készítéséhez. 1. A hosszas maszk viselés nem tesz jót a bőrnek. A maszk alatt nem szellőzik a bőr, a nedvesség felhalmozódik, emiatt gyakran találkozunk bőr problémákkal. Amit ilyenkor tenni tudunk az, hogy bőrtípusunknak megfelelő hidratáló hatású nappali krémet használunk a maszkot előkészítendő.

2. Ne használjunk semmiféle alapozót! A maszk alatt az arc nagy része takarva van. A bőr hibáinak eltűntetése és a szem alatti karikák minimalizálása érdekében elég egy korrektor! A korrektor lehetőség szerint legyen tartós változat.

3. A rúzsokat, szájfényeket egy darabig eltehetjük sajnos. Az ápoló színtelen balzsamok viszont nagyon is ajánlottak az ajak védelmére.

4. A sminkünk legyen szemhangsúlyos! A maszk mellett bevállalhatunk picit erősebb színeket, formákat a füstös szemsminket is hétköznapra is. Használjuk bátran a szemhéjpúdereket, ceruzákat, tusokat és szempillaspirálokat! Azonban gondoljunk arra is, hogy a maszk előbb-utóbb lekerül. Ha nincs is tökéletes alapozásunk, pirosítónk és kontúrozásunk, de a korrektor takarja a bőrhibákat!


5. Maszk viselése mellett különösen fontos a megfelelő arctisztítás. Azok, akik kénytelenek naphosszat maszkban lenni, javaslom, hogy amikor tehetik, a maszktól megszabadulva frissítsék fel bőrüket naponta többször is micellás vízzel, tonikkal.

Bízzunk abban, hogy hamarosan örökre elfelejthetjük az egészségügyi okból kényszerűen viselt maszkokat, és újra láthatjuk egymás mosolyát!

Remélem, érdekesnek találtad írásom. Ha így gondolod, oszd meg másokkal is. Szeretettel:

Szitás Judit

stílustanácsadó, személyi stylist

157 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page