top of page

Öltözz analóg színekbe!

Frissítve: 2019. márc. 28.

Amikor azt látod valakin, hogy nagyon szépen megkomponált az öltözéke, csak úgy sugárzik az illető a magabiztosságtól, úgy tűnik, hogy nagyon profi a munkájában, úgy gondolod, hogy millió darabos ruhatárból válogathat....na akkor lehet, hogy az illető egyszerűen csak analóg színeket használt öltözködésében! Öltözz analóg színekbe!



Öltözz analóg színekbe! styleit stílustanácsadás

Az analóg színek helyes párosításával nagyon szép összhang érhető el az öltözködésben. Olybá tűnünk, mintha óráink lettek volna az adott összeállítás megkreálására, vagy profi stylist foglalkozott volna velünk.


Ezt a szép színtársítást nem is olyan nehéz létrehozni. Nézzük, milyen szabályokra kell figyelnünk, ha ilyen kifinomultan szeretnénk öltözni!

1. Tisztában kell lenned az évszaktípusoddal, és a legszebb színeiddel - ehhez böngészd blogbejegyzéseim melyek a tavasz, a nyár, az ősz és a tél típusokról szólnak. Ha bonyolultabb típus vagy, nem biztos, hogy magadra ismersz a tankönyvi leírás alapján. Ilyenkor érdemes felkeresni egy színtanácsadót, aki színkendők segítségével tesztel.


2. Légy tisztában a testalkatoddal is! Az analóg színek, bár közel állnak egymáshoz a színkörön, mégis alkalmasak arra, hogy előnytelenül befolyásolják, ( pl.rossz helyen vágják el a testet az anyagszélek) az alkatot. (A monokróm öltözködés, ami egyetlen szín árnyalataira épít, biztosabb ebből a szempontból, hiszen majdnem minden testalkaton jól mutat. Optikailag nyújtja viselőjét.)


3. A ruhatáradból válassz ki egy alapszínt, ami mellé egy hozzá a színkörön közel eső színárnyalatot társítasz!

Öltözz analóg színekbe! styleit stílustanácsadás

Ahogyan színkeréken is látod, a kék-lila párosítás analóg, ahogyan az zöld-türkiz vagy a citrom-narancsárga kombináció is az. Minél távolabb állnak a színek egymástól a színkörön annál drámaibb hatást érhetünk el az öltözködésünkben. Ahogyan a színkör szomszédos színeit párosítjuk egymással annál inkább haladunk a monokróm hatás felé.

Analóg színekbe öltözhetünk sötét vagy világos árnylatokban is.


4. Sajnos itt még nem nyugodhatunk meg, ugyanis azt is figyelembe kell vennünk, hogy a kiválasztott "alapszín" hideg, vagy meleg. A Hideg-meleg színek párosítása az öltözködésben is disszonáns, túlzottan vibráló.

Ilyenkor kell előhívnunk a színtanácsadáson kapott színkártyánk, melyen minden szín színezete (hideg vagy melegsége) éppen nekünk való.




Remélem sikerült érdekességeket megtudnod az analóg öltözködésről, ha gondolod, olvass a blogbejegyzéseimből, vagy oszd meg a cikket. Színtanácsadás miatt keress meg a www.styleit.hu/kapcsolat oldalon!


Szeretettel:

Szitás Judit


Képek: Pinterest


434 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page