top of page

Milyen a jó átmeneti kabát?

Frissítve: 2019. szept. 22.

Lassan beköszöntenek a hidegebb napok, amikor elő kell vennünk az átmeneti kabátokat. Élvezzük ki a kabát nyújtotta előnyöket, ugyanis egy jól megválasztott kabát nőies ruhadarab ami remekül öltöztet és kihangsúlyozza a alkatunk szépséget ! Nézzük, milyen átmeneti kabát fazonok léteznek, és milyen testalkathoz melyik mutat a legszebben? Milyen is a jó átmeneti kabát?


Milyen a jó átmeneti kabát? styleit.hu styleit stílustanácsadás


Milyen a jó átmeneti kabát? Megkötős kabát styleit stílustanácsadás

A megkötős fazon elegáns darab, munkába, ünnepi alkalmakkor, vagy a városban szaladgálni is kitűnő. Általában minden testalkatnak jól áll. Ha magassarkú cipővel viseljük még csinosabb. Nagyobb mellhez kisebb gallér, és mélyebb kivágás illik, míg a kisebb mellhez pedig hangsúlyos gallér. Magasabb hölgyek válasszanak hosszabb fazont, az alacsonyabbak, rövid lábú alkatok pedig rövidebb állásút.

Nadrággal is, és szoknyával is viselhető, azonban, ha a szoknya mellett döntünk, figyeljünk oda, hogy a szoknya széle egy picit látszódjon ki a kabát alól.

Milyen a jó átmeneti kabát? Meleg hosszú kardigán styleit stílustanácsadás

Divat a hosszú kardigán is, enyhébb, száraz őszi napon elegendő lehet ez a darab is. Mivel ez a kötött kardigán nem karcsúsított, és többnyire öve sincsen, inkább csak a magas, vékony nőkön áll jól, akiknek nagyobb mellük is van.


Milyen a jó átmeneti kabát? Trench coat styleit stílustanácsadás


A ballonkabát is nagy népszerűségnek örvend, ami nem csoda, hiszen minden testalkatnak megvan a legszebb vonalú trench coat-ja. Hosszabb változatát itt is a magas nőknek ajánljuk, míg a rövidebbállásút az alacsonyabbaknak. De csodásan áll a sovány nőkön, (ekkor érdemes minél több díszített zsebbel, rétegelt gallérmegoldással , szorosabb szövésű anyaggal szélesíteni az alkatot) és a teltebb formákon is. (Molett, nagy mellű hölgyek válasszanak letisztultabb formákat, egysoros gombolást, kisebb gallért, és, ha az idő engedi, hagyják nyitva a kabátot.) A szoknya alja itt is ki kell, hogy látszódjon a kabát alól.







Milyen a jó átmeneti kabát? motoros dzseki styleit stílustanácsadás



A motoros fazonú bőrdzseki is nagy divat évek óta. A laza, vagány városi stílus egyik darabja, de nem túl nőies viselet.

Jól áll a kisebb mellű nőkön, az alacsony hölgyeken, és a rövid lábú alkatokon. A keskeny vállú, körte testalkathoz is kiváló, mert vállapja optikailag szélesíti a vállat.







Milyen a jó átmeneti kabát? Maxi kabát styleit stílustanácsadás


Az oversize átmeneti vagy télikabátról is elmondható, hogy magas, vékony testalkaton mutat jól.

Ugyan előszeretettel viselik molettebb hölgyek is. Nekik nem kifejezetten ajánlott, ugyanis még terebélyesebbnek mutatja őket ez az óriás darab. Egy formátlan kocka, vagy téglatest látszhat belőlük.









Milyen a jó átmeneti kabát? steppelt dzseki styleit stílustanácsadás





A steppelt dzseki sportos viselet, többnyire rövid állású, ezért az alacsonyabb hölgyek, és a rövid lábú alkatok viselete. Nincsenek felső zsebei, és álló galléros, ezért kis mellekhez nem feltétlenül ajánlott.

Karcsúsított derékrésze miatt az egyenes testalkaton is jól mutat.












Milyen a jó átmeneti kabát? styleit stílustanácsadás




Végül essék szó a szupernőies keppről, ami egyre nagyobb divat. Elegáns viselet ünnepi alkalmakra, de az üzleti öltözékben is helye van. Többnyire nadrággal és magassarkúval viseljük. Sajnos csak magas, vékony hölgyeken mutat jól, mert sehol sem karcsúsít.



Összességében elmondható, hogy az átmeneti kabát színe jó, ha alkalmazkodik az évszaktípusunk színéhez! Így mutatunk benne a legszebben!

A tavaszok választhatnak pl. vajsárga, teveszőr, barackszínű, vagy tengerészkék színű kabátot.


A nyarak kabát színei pl. a babarózsaszín, a kakaóbarna, diplomatakék, hideg középszürke.


Az ősz típus színei pl. a drapp, a homokszín a mahagóni, a csokibarna, petrolkék.


A tél típus legszebb kabátszíne pl. a sötétkék, királykék, bordó vagy a fekete.


Ha nem kifejezetten a te színed a kabátod, de ennek ellenére viselni szeretnéd, sokat segít, ha a színtípusodnak megfelelő nagy méretű kendővel és sapkával társítod! Máris szebb lesz az eredmény!


Tehát, a jó átmeneti kabát nekünk való színű, és alakunkat a legelőnyösebben befolyásolja, stílusunkba illő!


Ha szívesen vennél a Te saját stílusoddal, színtípusoddal, testalkatoddal kapcsolatos további információkat, keress meg egy egyéni szín-és stílustanácsadásra a www.styleit.hu/kapcsolat oldalon!


Szeretettel:


Szitás Judit


Fotók: Pinterest

369 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page