top of page

F. Orsi (✝︎) története

Frissítve: 2019. márc. 28.

Hogy miért is csinálom, azt amit csinálok? F. Orsi (🎚) története biztosan az okok között szerepel.



F. Orsi (🎚) története styleit stílustanácsadás

Nem akarok senkit elszomorítani, de kikívánkozik belőlem egy történet, ami gyerekkorom óta nyomaszt. Elnézést a személyes hangvételért!

Mai eszemmel tudnám, mit kell tennem, hogyan kell segítenem. De akkor nem volt meg a megfelelő tudásom, bátorságom ahhoz, hogy megmentsem.


Nehéz szavak ezek.

Nézzük, mi is történt a 80-90 -es években Orsival. Szüleink barátok voltak, terelgettek is minket egymás felé, de nem alakult ki komolyabb barátság köztünk. Orsival egy osztályba kerültünk. Félénk, beteges, csúnya kislány volt, nem nagyon volt kapcsolata a többiekkel. Néha elbeszélgettem vele, át is mentem hozzájuk néhanapján, nagyon hálás volt ezért, láttam rajta. De engem vártak a többiek. Jó tanuló, okos kislány volt, ha mindig szomorú is.

Idővel Orsi egyre befelé fordulóbb lett, elváltak a szülei, persze ez sem derítette jókedvre. Ahogy kamaszodott, a csúnya kislányból - akivel senki sem játszott szívesen - egy borzasztó ronda, pattanásos, karvalyorrú, púpos, csontkollekció lett, akinek "bili mentén vágta" a zsíros haját édesanyja és iszonyú ciki ruhákban járt. Teljesen elment az önbizalma a borzasztó külseje miatt.

Na, onnantól kezdve én sem barátkoztam tovább vele, többek között azért sem, mert nagyon undok lett. Nem sokszor szólalt meg, de akkor tudta, hogy mivel bánthat meg másokat. Ekkorra már csúfolták is rendesen az iskolában és az utcán is. Tényleg feltűnően ronda volt szegény.


Általános iskola után elváltak útjaink, Ő egy távolabbi gimibe kezdett el járni, a kapcsolatunk teljesen megszakadt. Egyszer láttam még a sulink környékén (ott tanított az anyukája). A gimisek akkor is csúfolni kezdték valamivel. Ő továbbsétált, csak furcsán felhúzta az orrát, és gúnyosan nevetett. Én meg se szólaltam, csak magamban éreztem, hogy ezt nem kellene hagynom, de olyan gyorsan eltűnt a sok gyerek között.

Egy hónap múlva hallottam édesanyámtól, hogy Orsi öngyilkos lett.

Egy világ omlott össze bennem. Tudom, hogy tudtam volna segíteni neki, hiszen már akkor is nagyon érdekelt a napi divat, az öltözködési trükkök, és tudtam egy csomó dolgot a frizurákról a sminkről ezzel foglalkoztam világ életemben. De nem mertem megkérdezni segíthetek-e?

Mai napig úgy gondolom, hogy Orsi nem volt "menthetetlen", egy jó frizura, egy szép smink, egy pár előnyös ruha megmenthette volna....


Szitás Judit

www.styleit.hu


282 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page