top of page

A történelem legnagyobb felháborodást keltő ruhái -a huszas évektől a mai sztárokig😱

Frissítve: 2019. aug. 31.

Nemrégiben az amerikai Elle magazin összeállított egy képes listát arról, hogy mik voltak az utóbbi 115 év legfelháborítóbb öltözékei, amikben a sztárok megjelentek. Összeválogattam Nektek a számomra legérdekesebbeket!

Ti mit szóltok hozzájuk?⁉️

A történlem legnagyobb felháborodást kltő ruhái stílustanácsadás www.styeit.hu

Josephine Bakernek aligha kellet stílustanácsadás www.styleit.hu


Josephine Baker a lázadó táncosnő, előadóművész, stílusikon nem szerette a szabályokat. Előadásain meglepőnél-meglepőbb szerelésekben jelent meg. Ezen a képen éppen ikonikus műbanán "szoknyában", és gyönyökkel díszített "drótmelltartóban" láthatjuk. Gondolhatjátok, ez 1920 környékén milyen botrányosnak számított! Persze, a férfak bomlottak érte, nagy rajongója volt Hemingway is!

Ma is akadnak követői, Nicki Minaj is az ő nyomdokain jár.
Marilyn Monroe ikonikus képe a szoknyalibbenős, a Hétévi vágyakozás című filmje (1955) alatt készült. A fotó az ötvenes évek amerikájában nagy felháborodást keltett. Konkrétan akkorát, hogy férjénél, Joe Di Maggionál is kiverte a biztosítékot. A kép megjelenését a baseballjátékos férj nem tudta elfogadni, sorozatos problémákat okozva vele a házasságukban. Végül lelki bántalmazás miatt Marilyn adta be a válókeresetet.

Az ilyen típusú ruhákat a mai napig Marilyn stílusúnak nevezik, és mindenki ismeri.

1953-ban készült a Szőkék előnyben c. nagysikerű zenés vígjáték. (középső képen Marilyn "gyémántokkal borítva").

A jobb oldali ruhában köszöntötte dalával Marilyn John F. Kennedy-t.


styleit.hu Leia hercegnő


Leia hercegnő a Jedi visszatér című filmből. Ezt a Star Wars filmet 1983-ban forgatták. Egy generáció szexszimbóluma volt akkoriban carrie Fisher az arany bikinijében.

Persze, sokaknak nem tetszett akkoriban ez a meztelenség a filmvásznon. Sokan egyenesen soft-pornónak tartották a jeleneteket, amiben Carrie feltűnt. Néhány kritikus is szexistának tartotta, eltiltotta volna a fiatal korosztálytól!

Persze, ennek ellenére ezt a részt mindenki látta, hazánkban is. :)


stílustanácsadás, CherFelháborodást váltott ki Cher is, az 1988-as Oscar-díj átadáson fekete strasszokkal díszített áttetsző ruhájában.

Ezzel a ruhájával Cher is bevonult a polgárpukkasztó sztárok körébe. A ruha "sikerén" felbuzdulva nem is állt meg, koncertjein a mai napig visel hasonló szereléseket.


Hazánkban Medveczky Ilona közel 80 éves revütáncos visel hasonlóan áttetsző, alig takaró ruhákat a különféle magyar gálákon.
Piros ruha. stílustanácsadás

Cindy Crawford 1991-ben viselt ruhája elöl mélyen dekoltált, oldalt csípőig felvágott. Meglepőnek és túlzottan kihívónak ítélték meg az akkori újságok, ennek ellenére óriási divatot teremtett a szupermodell.


Bella Hadidnak is van stílustanácsadója