top of page

És mi az a stílustanácsadás?

Frissítve: 2019. jan. 13.

Kinek van rá szüksége?És mi az a stílustanácsadás?

Könnyen megválaszolható a kérdés: annak van szüksége stílustanácsadásra, aki változni szeretne! Aki nem akar változtatni magán, mert elégedett, biztos, hogy nem kér tanácsot.

Hogy mi is a stílustanács lényege, ma sem mindenki számára egyértelmű. A stílustanácsadói szakma nem sorolható be egy szakmai kategóriába sem, hiszen nem foglalkozik szorosan a divattal, a szabászattal vagy a szépségiparral sem. És mi az a stílustanácsadás?


Stílustanácsadás alkalmával első feladatunk megállapítani a hozzánk forduló pontos testalkatát. Meg kell vizsgálnunk a függőleges, és vízszintes arányait (pl. láb-derék hossz aránya, váll és csípő egymáshoz való aránya stb.) . Ezek tudatában adunk tanácsot a legelőnyösebb ruhák anyagára, szabásvonalára, nyakkivágására, vállmegoldására, nadrág-és szoknyahosszára, derékrész magasságára stb. (Itt nem szokott gond lenni, szeretnek a vendégek néha kicsit megnyílni, megkönnyebbülés számukra, ha kiderül más sem tökéletes.)


A második részben beszélünk az illető lelki alakatáról (szexis vagy nem), és arról, hogy milyennek szeretné láttatni magát. Ez a nehéz kérdés....bizony sokszor eltörik ilyenkor a mécses. Mert kiderül, hogy miért bújkál valaki a ruha alatt, hogy miért nem meri megmutatni Önmagát? ......


A harmadik körben megbeszéljük, hogy melyik az a stílus amiben leginkább megmutathatja, és legkomfortosabban érezheti magát (királylányos, sportosan elegáns, díva stb.)


A stílustanácsadás alkalmával a vendég egy tanácsadói füzetet kap, amiben minden vele kapcsolatos tanácsot feljegyzek. Testalkatának, lelki alkatának, stílusának, színtípusának megfelelő szetteket tervezek. Ezek alapján könnyen ki tudja választani magának a saját ruhatárából a megfelelő ruhákat, vagy vásárolhat biztos kézzel örök darabokat!


Remélem segítettem Neked is megtudni, milyen is a stílustanácsadás. Ha felkeltettem az érdeklődésed, jelentkezz te is egy stílustréningre itt!

Amennyiben érdekesnek találtad a bejegyzésem, kérlek, mutasd meg másoknak is.


Kövesd a közösségi oldalaim a www.facebook/styleit.hu oldalon vagy a www.instagram/styleit_szinesstilus helyeken.


Szeretettel:

Szitás Judit

www.styleit.hu
178 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page