top of page

Korosztálynak megfelelő öltözködés

Frissítve: 2020. szept. 9.

1. rész

A 14-18 éves kor


A tizenévesek sincsenek könnyű helyzetben, amikor öltözködésről van szó. Miközben gyerekből felnőtté válnak rengeteg elvárásnak kell megfelelniük, legyenek szuper divatosak és eredetiek egyszerre, de ne nagyon lógjanak ki a többiek közül. Korosztáynak megfelelő öltözködés 14-18 éves kor.



korosztálynak megfelelő öltözködés


1. Testalkatnak megfelelő öltözet

Ahogyan minden korosztálynál a 14-18 éves korban sem szabad figyelmen kívül hagyni a test egyéni sajátosságait. Sajnos, első a testalkat, utána jön a divat, és az, hogy neked mi tetszik. Legtöbbször a túlzottan vékony testalkat okoz fejtörést öltözködésben ebben a korban. A tanácsom az, hogy a vékony alkatúak ne viseljenek nagyon bő felsőket, ruhákat, vékony kötésű anyagokat. Szerencsésebb, ha jól szabott, rátett díszítésű, merevebb anyagú, texturált darabokat hordanak. Pl. farmer ing zsebekkel.

A teltebb alkatok viszont ne bújjanak nagy méretű pólók alá, mert még szélesebbnek látszanak benne! Vigyázni kell a magas derekú farmerekkel is, mert a pocakot nagyon kihangsúlyozzák!

2. Saját stílus

Tizenévesen ki kell próbálni minden divatirányzatot. A jelszó: kísérletezz és találd meg azt a vonalat, amiben a legjobban érzed magad, akkor is, ha ez a szülőknek nem feltétlenül tetszik. Mivel ez a korosztály vonzódik a divatmárkákhoz, érdemes 1-2 menő darabot beszerezni. (pl.feliratos pólók, márkás cipők, design hátizsák...) Ezeket nem jó egy öltözeten belül hordani, mert reklámbabának, soknak, nevetségesnek tűnik viselőjük.

3. Szexi megjelenés


A lányoknak nagyon kellene vigyázniuk arra, hogy ne mutassanak magukból túl sokat. Ne viseljenek erősen kivágott felsőket vagy nagyon rövid szoknyát, nadrágot, vagy a hasukat nem takaró felsőket sem. Mivel most ez a divat, azt lenne jó elérni, hogy csak egy bőrfelület látsszon, pl. a láb teljes hossza mellett már túl sok a hasat is és a dekoltázst is mutatni! Pl. A zártabb haspóló hosszú farmerral elmegy. :)

A stílustanácsadók nem javasolják a rövid sortot utcára. Tudom, mindenki hordja, de veszélyes lehet a kihívó viselet - ha értitek mire gondolok. :(

4. Bőrápolás

Ebben a korban már lehet egy kicsit a bőrápolással is foglalkozni és hidratáló krémeket használni. A zsíros bőrt, ennek megfelelő krémekkel lehet karban tartani, és a pattanásokat szárító krémmel helyileg kell kezelni. Fontos tudni, hogy a chips és a csoki minden bőrtípusra negatív hatással van, pluszban zsírosítja. Ezeket az élelmiszereket kerülni kellene. Érdemes néhány havonta arctisztításra kozmetikus segítségét igénybe venni..

5. Smink és hajfestés

Iskolán kívül, egy BB krém, némi szemillaspirál és egy leheletnyi pirosító viselhető. Nem kell túlzásba esni a sminkeléssel! A piros, bordó, burgundi, fekete rúzs ugyan nagyon trendi, de utcára nem szabadna viselni. Megtévesztő lehet a kor meghatározásánál, és könnyen idősebbnek néznek vele. A hajfestéssel sem kell radikális változást létrehozni. Néhány melír csík kiemelheti a haj színét, a teljes színváltoztatás általában balul sül el.


6. Sok a feketéből

Jó lenne, ha a 14-18 éves lányok kevesebb feketét hordanának az arcuk közelében! Bár nagyon menő, és sokat hordot színről van szó, ritka, hogy valakinek kifejezetten jól álljon! Általában elkomorítja, sápadttá teszi a viselőjét! Jobb lenne kiváltani a feketét szürkével, barnával, bordóval.. Még mindig szerencsésebb, mint ha állandóan azt kérdeznék, hogy jól vagy-e olyan sápadt vagy! :)


Ha bizonytalan vagy öltözködési stílusodban keress bátran a www.styleit.hu oldalon!


Szeretettel:


Szitás Judit



221 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page