top of page

Milyen télikabátot válassz?

Frissítve: 2021. okt. 17.

Eljött az ideje, hogy felkészüljünk a nagyobb hidegekre, és beszerezzünk egy meleg, de nőies télikabátot! Milyen szempontok szerint válasszunk? Milyen típusok léteznek? Mely színeket keressünk? Ezeket a kérdéseket boncolgatom bejegyzésemben. Milyen télikabátot válassz?


Milyen télikabátot válassz? A megkötős fazon styleit stílustanácsadás

A megkötős fazon többnyire gyapjúszövetből és viszkózból készül, hasonló színű vékony béléssel. Hétköznapokban, de alkalmakkor is viselhetjük. Igazán nőies fazon, és a legtöbb testalkattípuson nagyszerűen áll. A vékony testalkat szerencsés, ha dupla galléros, díszített darabot választ, melynek kisebb a nyakkivágása. Ezzel szemben a molett, cicis testalkat keressen minél egyszerűbb vonalvezetésű darabot melyek mélyebben nyitottak, gallérjuk kevésbé hangsúlyos. Ha a kabátot nem kötjük meg, nyitva viseljük, csökkenthetjük a szélességünket. A magasabb nők választhatnak térd alá érő hosszt, de akik alacsonyabbaknak, azoknak térd feletti hosszúságot ajánlok, Nadrággal és szoknyával egyaránt viselhetjük, de ha szoknyát választunk hozzá, figyeljünk arra, hogy a szoknya alja egy cm-t látsszon ki a kabát alól. Magassarkú, csizmával gyönyörűek leszünk benne!


Milyen télikabátot válassz? Zippzáras rövidebb kabát styleit stílustanácsadás


A zippzáras, kapucnis karcsúsított fazon sportosabb viselet vékony béléssel. Többnyire félcombig ér, igazi autós, kényelmes, szaladgálós kabát. Karcsúsítása miatt az egyenes testalkaton is jól mutat. A vékony nőket a rávarrt, díszített, zsebfedős zsebek előnyösen kerekíthetik, átlagos magasságú nőkön a legszebb.
Milyen télikabátot válassz? pufi dzseki styleit stílustanácsadásA pufi dzseki. A téli napokban jó hasznát vehetjük ennek a darabnak, hiszen tollpihe bélése melegen tart a legnagyobb hidegben is. Meg kell hagyni azontúl, hogy nem a legnőiesebb viseletünk, ráadásul kövérít is. Öv nélkül végképp formátlanná tesz, anélkül nem szerencsés viselni. Itt is áll a szabály, a magasabb nők válasszanak belőle hosszabb fazonokat, az alacsonyabbak a fenék alá érőt. Molett alkatok keressnek "harántvarrásos" darabokat, ne olyat, ami vízszintesen bordázott.

Milyen télikabátot válassz? szőrme....na ezt soha! styleit stílustanácsadás
Etikai kérdés, hogy ki vesz fel igazi szőrme bundát. Van az a társadalmi helyzet, az az alkalom, ahol a szőrme viselése elvárás lehet.

De szerencsére egyre többen vagyunk állatvédők, ennek a nyomásnak eleget téve a divatházak nagy része nemet mond a valódi szőrmére. Egyedül a vékony, homokóra alkatú nőknek ajánlott, mert nagyon erősít.
Milyen télikabátot válassz? maxi kabát styleit stílustanácsadásOversize kabátok. A maxi méret mindenkit szélesít, ez a kabát sehol sem karcsúsított, ezért csak a magas, vékony nők viselhetnék.Milyen télikabátot válassz? parka styleit stílustanácsadásA parka kabátok szintén nagyon népszerűek télen, vastagabb bélésűek, kényelmesek és többnyire kapucni is van rajtuk. Combközépig érnek, és zippzárral záródnak. A sportos kabátok közé tartozik, de megkötője miatt előnyösen formázza a derekat. Nagy mellnél nem szerencsés viselet, ugyanis a fedett zippzár tovább növeli a mellméretet.


Végül essék szó arról is, milyen télikabát színt válasszunk?

A tavasz típus legsötétebb színe a tengerészkék, feketét nem viselhet. Válasszon pl. barackszínű, vagy vajsárga, almazöld vagy korallos tavaszi színt, ebben fog ragyogni!


A nyár típusok se nyúljanak a feketéhez, jobban ajánlott egy hideg szürke, iskolaköpenykék, padlizsánlila, vagy rózsabarna, kakaóbarna szín stb.


Az őszök színei az avarszínek: pl. a drapp, a teveszőrszín, a mustársárga, a csokoládészín, a petrolkék, vagy a khaki.


Télként jöhet a fekete télikabát vagy a fehér, az alapszínek plusz a bordó, a királykék, a jeges rózsaszín stb.


Remélem segítségedre lehettem a választásban, ha még mindig tanácstalan vagy gyere el hozzám egy stílustanácsadásra! Érdekesnek találtad a bejegyzésem? Mutasd meg másoknak is! www.styleit.hu

Szeretettel:


Szitás Judit


Fotók: styleit.hu, Pinterest

406 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page