top of page

Hogyan válasszunk farmert?

Frissítve: 2020. aug. 29.
A farmernadrágot az 1950-es években kezték el divatból hordani, addig csak mint munkaruhát viselték az amerikai gazdálkodók. Töretlen a népszerűsége világszerte mert tartós anyagú, kényelmes és trendi viselet. Korosztálytól függetlenül viseljük a mindennapokban. Nem árt figyelembe venni néhány szabályt, hogy olyan darabot találjunk, ami igazán előnyösen formálja testünket. A nadrág szabásvonalán túl a zsebek elhelyezkedése is formálja testünket. Ebben a bejegyzésben (Hogyan válasszunk farmert? ) a zsebek testalkatformáló hatásairól olvashattok.Figyelembe kell vennünk, hogy magasak vagyunk-e vagy alacsonyak, ezen belül meg kell tudnunk állapítani, hogy milyen testalkatunk van.A vízszintes arányainkat, mint a derék szélessége, a csípő szélessége, a comb vastagsága, vádli vastagsága. Ugyanilyen fontosak a hosszanti arányok is, mint a derék hosszúsága, a csípő hosszúsága, a combok hosszúsága, a lábszár hosszúsága.

hogyan válasszunk farmert?

Ha úgy találjuk, hogy a derekunk, és a csípőnk szélessége nem sokban tér el egymástól, akkor valószínűleg "I" vagy "H" azaz egyfajta egyenes testalkatunk van. Ehhez a testalkathoz nagyon jól áll a farmer. Figyeljünk oda arra, hogy legyen magasabb derekú, a csípőnél legyenek elhelyezve az első zsebek, amik hangsúlyosak is lehetnek, jó, ha díszítettek vagy több rétegűek. Így oda vonzzák a tekintetet. A hátsó zsebek ne legyenek nagyok, ne lógjanak a farpofákról le, és lehetnek kicsit a a nadrág szélére varrva - így szélesítve a csípőt.

Hogy a feneket optikailag nőiesebbé, kerekebbé tegyük keressünk olyan farmert, aminek a hátsó zsebei zsebfedősek, esetleg gombosak is. A zseb alakja jó, ha ovális, és varrással díszített, mert ez is segít megtörni a szögletes formákat!


hogyan válasszunk farmert?

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogyhomokóra testalkatunk van, nem szabad elrontani az arányainkat.

Karcsú derekunkat érdemes hangúlyozni kis első zsebekkel, melyek nem nyúlnak le a csípőig. A hátsó zsebek ne essenek a farmer szélére, inkább középen legyenek. Ne legyenek nagyok, és ne csússzanak le a farpofákról. A fenekünk kerekíthető itt is zsebfedős, gombos vagy zippzáros hátsó zsebbel.

hogyan válasszunk farmert?

A körte alkatnak gömbölyded feneke van, és a combjai is kicsit vastagabbak. A farmer első zsebei ne lógjanak le a csípőhöz, maradjanak a derékon. Szerencsés, ha egy hosszanti varrás húzódik a nadrágon, mely vékonyítja és hosszabbá teszi a combot. Hátsó zsebek nem is szükségesek ennél a testalkatnál, maximum egy díszítő zsebnyílás teheti könnyedebbé a farmert.

hogyan válasszunk farmert?

Az alma testalkat sokkal ritkább, mint gondolnánk. Derekuk, csípőjük nem vékony, lábaik viszont sokszor igen. Szűk szabású, normál derékhosszúságú farmert viseljenek, melynek első zsebei a csípőig is érhetnek. Hátsó zsebei legyenek közepes méretűek, és ne essenek a fenék széle felé, középen helyezkedjenek el. A zsebek itt sem lóghatnak le a farpofákról, mert az nagyítja a feneket, viszont jótékonyan hat a formákra, ha a zsebek négyszögletes alakúak.


A magas nők, és férfiak is különösen figyeljenek oda arra, hogy nadrágjuk teljes hosszú legyen, ne vágja el a lábukat bokánál, mert kinőtt hatású lehet. A láb hosszúságából egy felhajtókával is csökkenthetünk optikailag. (Az üzletekben ilyen farmert csak elvétve lehet találni sajnos.) Magas embereknek eltérő színű cipővel érdemes viselni a farmert, mert ez is segít optikailag a lábat kicsit megrövidíteni.

Az alacsony nők, és férfiak is teljes hosszúságú farmert viseljenek, mert ez hosszítja optikailag a lábat. Ha a cipő, a nadrág színével harmonizál, hegyes orrú és magasabb sarkú akkor az még inkább segít a láb hosszításban.

Ha az alacsony nő vagy férfi hoszú lábú, rövid derekú alkat, felvehet boka feletti hosszt is, vagy felhajtott nadrágot.


Remélem segítségetekre lehettem a választásban! Ha nem vagy biztos abban, milyen testalkatod van, jelentkezz egyéni tanácsadásra a www.styleit.hu oldalon!


Szeretettel:


Szitás Judit


336 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


bottom of page