top of page

Hozzád milyen ékszer illik????

Frissítve: 2020. nov. 23.

Az ékszer rendkívülimódon öltöztet, a legegyszerűbb kerek nyakú pólót, a legunalmasabb felsőt is feldobja, és egy magasabb öltözködési szintre helyezi egy megfelelő ékszer! Próbáld csak ki!!!! 😉

Az ékszerek nagyjából két csoportra osztahtóak, a bizsukra, és a nemesfém ékszerekre.

A nemesfémekről azt kell tudni, hogy olyan, a természetben ritkán előforduló elemek ezek, amik korrózióállóak, és a levegő oxigéntartalmával sem lépnek reakcióba, tehát nem oxidálódnak, színeződnek el. Emiatt a belőlük készült ékszerek ára is meglehetősen magas. Elég jó befektetések, de mindennapos viseletük óvatosságot kíván. :)

A bizsuk csoportja nyilván egy kevéssé értékes, de felettébb hasznos csoport, ami néhány nagyon különleges alkalmat leszámítva, kitűnően helyettesíti nemesfém társát.


Amit az ékszerek színéről nem árt tudni:

A hideg bőrtónussal rendelkező típusoknak az ezüst, vagy színeiben a paletta színei javasoltak, a "vegyes csoportoknak" a rosegold is jó megoldás lehet, míg a meleg bőrszínnel rendelkező típusoknak az arany színek fognak jól állni a saját paletta színükkel egyetemben.


Ékszer stílusok:

Mindannyian mások vagyunk, mindenkinek más tetszik, mindenkinek más a stílusa - ez az ékszerekben is jól megmutatkozik.


Melyik ékszer illik hozzád? Stílustanácsadás
A nagy és feltűnő ékszereket a pozitív kisugárzású, kreatív hölgyek viselik szívesen!

Az etnikus stílus kedvelői sprirituális beállítottságúak, szabad gondolkodású, nyitott és kíváncsi természetűek.Az apró, tradícionális ékszerek viselői diszkrétek, nyugodtak.A kerek fülbevaló szerelmesei romantikus és gyengéd típusok. Vigyázat! minél nagyobb a karika, annál közönségesebb hatása lehet. Viszont szuperül áll a szögteletes arcú lányoknak!

A különösen értékes darabokhoz a kifinomult, de kissé szigorú típusok vonzódnak.

Az alternatív, egyedileg készített ékszereket a boldog, játékos hölgyek szeretik.

Különösen jól szokott állni azoknak, akiknek a foglalkozásuk kreativitást kíván, illetve azoknak, akik valamilyen formában gyerekekkel foglalkoznak.A minimál ékszerek, a legegyszerűbb, letisztult formájú órák a férfias, erős, de eredeti és magabiztos hölgyekhez illenek.
A geometriai formákat a kissé válogatós, domináns típusok szeretik.

Fülbevalóban és nyakláncban kitűnően kiegészítik a kerek arcú hölgyeket!A dark stílus a kissé érzékeny, antikomfromista, a társadalmi normákra fittyet hányó laza hölgyek ékszerstílusa.

Azt gondolom, hogy ez a stílus egy bizonyos életkor után nem túl bizalomgerejesztő.


Te milyen stílus lehetsz? Melyik ékszert viseled, viselnéd legszívesebben?

Hogyan viseljük az ékszereket?

Az ékszereket már nem szokás szettben viselni, a fülbeavló-nyaklánc-karkötő triumvirátusa megtört. Jobb ezekből egyszerre csak 1-2 darabot feldobni, hogy ne legyen túl sok belőlük!


Milyen méretű legyen az ékszerem?

Jó, ha az ékszerünk mérete alkalmazkodik hozzánk. Azaz az erőteljesebb termetű hölgyeken jól fog mutatni a robusztusabb, hangsúlyos nyaklánc, a vastagabb ujjakon gyönyörűek a látványos gyűrűk. A vékony alkaton, törékeny csuklón a finomabb láncok a látványosabbak.


Mihez kell illenie az ékszeremnek?

Az a legszebb látvány, ha az ékszered stílusa illeszkedik a többi kiegészítődhöz. Mit jelent ez? Az üzleti tárgyaláson célszerű klasszikus bőrtáskát, stiletto cipőt, selyemkendőt használni kiegészítőként, és ehhez nem illik a halálfejes gyűrű, sem az etnikus stílusú statement nyaklánc...


Hozzád milyen ékszer illik?


Legyen jó méretű!

Legyen hozzád illő színe!

Legyen a Te stílusod!

Illeszkedjen a többi kiegészítőd stílusához!


Ha ennek a négy tulajdonságnak megfelel az ékszered imádni fogod!!!


Remélem, érdekesnek találtad az írásom, amennyiben bizonytalan vagy abban, hogy a munkádhoz, életedhez milyen stílus illene leginkább - nem csak ékszerekben - fordulj hozzám bizalommal. Gyere el egy stílustanácsadásra!


Szeretettel:
Szitás Judit

stílustanácsadó

öltözködési szakértő


330 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page